Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

Γλυκερία Ζερβακάκου

text

Ειδικεύτηκα στην Μαιευτική και Γυναικολογία στο Λονδίνο και εξειδικεύτηκα στην Αναπαραγωγική Ιατρική - διερεύνηση της υπογονιμότητας και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή – στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hammersmith του Imperial College του Λονδίνου.

Ασχολούμαι πλέον αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Αναλαμβάνω πολύπλοκα και δύσκολα περιστατικά, με πολλαπλές προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες έχοντας ειδική εμπειρία στην εκτίμηση και τη θεραπεία γυναικών με μειωμένα αποθέματα ωαρίων.

Στα 17χρόνια που ασχολούμαι με την αντιμετώπιση και θεραπεία της υπογονιμότητας, χιλιάδες μωρά έχουν γεννηθεί με τη βοήθειά μου από ζευγάρια που υποβλήθηκαν επιτυχώς σε θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε εξολοκλήρου στη Μ. Βρετανία και είναι κάτοχος του Διπλώματος του Βασιλικού Κολλεγίου των Μαιευτήρων Γυναικολόγων (DRCOG). Mετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας συνέχισε να εργάζεται ως Μαιευτήρας-Γυναικολόγος επί σειρά ετών σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και σε Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μ. Βρετανίας αναγνωρισμένα από το Βασιλικό Κολλέγιο των Μαιευτήρων Γυναικολόγων. Στο διάστημα αυτό απέκτησε μεγάλη κλινική εμπειρία στην Μαιευτική και Γυναικολογία. Στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική εκπαιδεύτηκε από τον Lindsay Mc Millan, στο Whipps Cross Hospital του Λονδίνου.

Στα χρόνια της κλινικής εμπειρίας της σαν Γυναικολόγος -Μαιευτήρας και ερχόμενη σε επαφή με πολλά ζευγάρια που αντιμετώπιζαν προβλήματα υπογονιμότητας, έγινε φανερό ότι η μεγαλύτερη προσφορά της θα ήταν να βοηθήσει με ευαισθησία και συνέπεια τα ζευγάρια που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν ένα παιδί.

Από τον Νοέμβριο του 1996 μέχρι και το 2000 εξειδικεύεται στην Αναπαραγωγική Ιατρική στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hammersmith, με τον Professor Lord Robert Winston και τον Επίτιμο Reader στην Αναπαραγωγική Βιολογία, Dr Raul Margara. Κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών, εργάζεται ως Clinical Research Fellow – Επιμελήτρια και ασχολείται με τη διερεύνηση και αντιμετώπιση κάθε προβλήματος υπογονιμότητας. Το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο Hammersmith Hospital είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη Μ. Βρετανία και αποτελεί μέρος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου – Imperial College School of Medicine and Science. Παράλληλα ασχολείται με την έρευνα στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και σε συνεργασία με την Professor Outi Hovatta από το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Karolinska Institutet της Στοκχόλμης ασχολείται με την In Vitro ωρίμανση ωαρίων, την καλλιέργεια των ανώριμων ωαρίων (στάδιο GV, MI) με Stem Cell Factor, την ωρίμανση τους in vitro (IVM) και την δυνατότητα γονιμοποίησής τους στο εργαστήριο μετά την ωρίμανση. (Stem cell Factor and maturation of human oocytes in vitro).

Σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου του Surrey ερευνά την ανάλυση των ιχνοστοιχείων (ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός, κάδμιο και μόλυβδος) στο ωοθυλακικό υγρό και στον ορό του αίματος και την σχέση τους με την γυναικεία υπογονιμότητα. (Trace elements in the blood serum and follicular fluid of patients undergoing in vitro fertilization).

Το 2000, άφησε την θέση της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hammersmith, για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οργάνωσε και διετέλεσε Επιστημονική Υπεύθυνη του «Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Θεσσαλονίκης – Euromedica Τατιάνα» στην Κλινική Τατιάνα μέχρι και το 2004. Κατόπιν συνεργάστηκε με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και από το 2006 συνεργάζεται με την Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική «Γένεσις» όπου διατηρεί δικό της τμήμα στην Ειδική Μονάδα Αναπαραγωγικής Ιατρικής που λειτουργεί εντός της Κλινικής “Γένεσις”.
Συνεργάζεται με τον γυναικολόγο της κάθε γυναίκας κτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, καθώς η ίδια εστιάζει αποκλειστικά στην αντιμετώπιση και θεραπεία της υπογονιμότητας και δεν αναλαμβάνει πλέον μαιευτικά περιστατικά.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας – (ESHRE) και της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM).
Γλυκερία Ζερβακάκου

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη