Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

Γλυκερία Ζερβακάκου

text

Ειδικεύτηκα στην Μαιευτική και Γυναικολογία στο Λονδίνο και εξειδικεύτηκα στην Αναπαραγωγική Ιατρική - διερεύνηση της υπογονιμότητας και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή – στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hammersmith του Imperial College του Λονδίνου.

Ασχολούμαι πλέον αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Αναλαμβάνω πολύπλοκα και δύσκολα περιστατικά, με πολλαπλές προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες έχοντας ειδική εμπειρία στην εκτίμηση και τη θεραπεία γυναικών με μειωμένα αποθέματα ωαρίων.

Στα 17χρόνια που ασχολούμαι με την αντιμετώπιση και θεραπεία της υπογονιμότητας, χιλιάδες μωρά έχουν γεννηθεί με τη βοήθειά μου από ζευγάρια που υποβλήθηκαν επιτυχώς σε θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και σε Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης  Βρετανίας, υπό την αιγίδα του Βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου των Μαιευτήρων και  Γυναικολόγων του Λονδίνου (RCOG). Εκπαιδεύτηκε στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική από τον Lindsay MacMillan στο Whipps Cross Hospital του Λονδίνου και στην παθολογία τραχήλου από τον Prof. Albert Singer στο Whittington Hospital του Λονδίνου.

Έλαβε τον Τίτλο Ειδικότητας Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1996 και στη Μεγάλη Βρετανία (General Medical Council Specialist register) τον Οκτώβριο του 1996.   

Mετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας εξειδικεύτηκε στην Αναπαραγωγική Ιατρική στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hammersmith, στο Imperial College School of Medicine and Science του Λονδίνου, από τον Νοέμβριο του 1996 μέχρι και το 2000 με τον Professor Lord Robert Winston. Κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών, εργάζεται ως Clinical Research Fellow in Reproductive Medicine σε ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Μεγάλης Βρετανίας και ασχολείται με τη διερεύνηση και αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος υπογονιμότητας.

Παράλληλα ασχολείται με την έρευνα στην ανθρώπινη αναπαραγωγή σε συνεργασία με το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Karolinska Institutet της Στοκχόλμης και την Professor Outi Hovatta, ερευνά την In Vitro ωρίμανση ωαρίων, την καλλιέργεια των ανώριμων ωαρίων (στάδιο GV, MI) με Stem Cell Factor, την ωρίμανση τους in vitro (IVM) και την δυνατότητα γονιμοποίησής τους στο εργαστήριο μετά την ωρίμανση. 

Σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου του Surrey ερευνά την ανάλυση των ιχνοστοιχείων (ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός, κάδμιο και μόλυβδος) στο ωοθυλακικό υγρό και στον ορό του αίματος και την σχέση τους με την γυναικεία υπογονιμότητα

Το 2000, άφησε την θέση της στο τμήμα Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου στο Λονδίνο, για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δημιούργησε και διετέλεσε Επιστημονική Υπεύθυνη του «Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Θεσσαλονίκης – Euromedica Τατιάνα» στην Κλινική Τατιάνα μέχρι και το 2004, οπότε λειτούργησε η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική “Γένεσις” στη Θεσσαλονίκη, με την οποία και συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Συνεργάζεται με τον γυναικολόγο της κάθε γυναίκας κτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, καθώς η ίδια εστιάζει αποκλειστικά στην αντιμετώπιση και θεραπεία της υπογονιμότητας και δεν αναλαμβάνει πλέον μαιευτικά περιστατικά.

Είναι κάτοχος του Διπλώματος του Βασιλικού Κολεγίου των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (DRCOG), Λονδίνο 1991, του Διπλώματος Οικογενειακού Προγραμματισμού του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (DFFP), Λονδίνο 1993 και έχει πιστοποιηθεί από τη Joint Committee on Contraception (JCC) στον οικογενειακό προγραμματισμό, Λονδίνο 1991.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας – (ESHRE), της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM) και της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής  Εταιρείας. Είναι μητέρα ενός παιδιού και έχει Βρετανική υπηκοότητα.

 

 

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη