Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

BLOG

Η Ελληνική νομοθεσία προστατεύει το δικαίωμα της γυναίκας στη μητρότητα

Με το νέο νόμο, το ανώτερο όριο ηλικίας για τις γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αυξάνεται από το 50ο έτος, που ισχύει σήμερα, στο 54ο έτος, με την προϋπόθεση ότι οι γυναίκες ηλικίας 50 – 54 ετών θα πάρουν ειδική άδεια από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για να προχωρήσουν στη διαδικασία.

Η ειδική άδεια έχει στόχο να ελέγξει και να επιβεβαιώσει την καλή υγεία της γυναίκας που θα υποβληθεί σε θεραπεία και θα κυοφορήσει.

Για τη χορήγηση της άδειας είναι απαραίτητες οι έξεις γνωματεύσεις:

  • Γνωμάτευση γυναικολόγου ότι η ενδιαφερόμενη γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση ορμονικών σκευασμάτων και ότι μπορεί να κυοφορήσει.
  • Γνωμάτευση καρδιολόγου ή παθολόγου ότι με βάση την καρδιολογική εξέταση, η ενδιαφερόμενη γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και μπορεί να κυοφορήσει
  • Γνωμάτευση ιατρού ότι με βάση την εκτίμηση των μαστών (μαστογραφία, υπέρηχος μαστών) μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία που μπορεί να περιλαμβάνει και τη χρήση ορμονικών σκευασμάτων.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης ιστορικού άλλης νόσου είναι απαραίτητη η γνωμάτευση του ιατρού της αντίστοιχης ειδικότητας.

Η ειδική άδεια της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, θα έχει ισχύ για ένα (1) έτος και πάντα μέχρι το 54ο έτος.

Η αίτηση προς την Εθνική Αρχή μπορεί να γίνει είτε απευθείας από τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, είτε μέσω της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μετά από σχετική εξουσιοδότηση.

Τύπος – Άρθρα

articel

Μεγαλυτερη ηλικια

Τι ειναι η Εξωσωματικη Γονιμοποιηση

Περιοδικό υγεία

Περιοδικό Γυναίκα

Close up

Τύπος

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη