Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

BLOG

Ποιες βιταμίνες αυξάνουν την γονιμότητα;

Βιταμίνη D

Μελέτες έχουν δείξει ότι, στις γυναίκες που προσπαθούν για εγκυμοσύνη με τη φυσική σύλληψη, τα επίπεδα της βιταμίνης D δεν επηρεάζουν τα ποσοστά επιτυχίας τους.
Μόνον όσον αφορά τις γυναίκες που έχουν πολυκυστικές ωοθήκες, πιστεύεται, ότι η έλλειψη βιταμίνης D, σχετίζεται με μικρότερες πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης.
Ωστόσο, στην εξωσωματική γονιμοποίηση, οι γυναίκες που είχαν ανεπάρκεια της βιταμίνης D, σύμφωνα πάντα με τις μελέτες, σχημάτισαν περισσότερα χρωμοσωμικά ανώμαλα έμβρυα, τα οποία όπως είναι γνωστό, σπάνια εμφυτεύονται.
Αντιθέτως, οι γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D, σχημάτισαν περισσότερα ομαλά χρωμοσωμικά έμβρυα και είχαν 35% υψηλότερα ποσοστά εμφύτευσης και εγκυμοσύνης.
Συμπεραίνετε ότι η βιταμίνη D παίζει ρόλο στη δημιουργία ομαλών χρωμοσωμικά εμβρύων. Συνεπώς γυναίκες που έχουν επάρκεια της βιταμίνης D, έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης γιατί σχηματίζουν καλύτερα έμβρυα.

Φυλλικό οξύ

Μελέτες έδειξαν ότι το φυλλικό οξύ (Β9), μέρους του συμπλέγματος βιταμινών Β, βοηθάει τη γονιμότητα της γυναίκας, είτε πρόκειται για φυσική σύλληψη, είτε για θεραπεία γονιμότητας.
Υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν ότι η λήψη φυλλικού από τον άνδρα, αυξάνει και τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωάριων.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.fertilityiq.com/lifestyle/vitamins-supplements-and-fertility

Τύπος – Άρθρα

articel

Μεγαλυτερη ηλικια

Τι ειναι η Εξωσωματικη Γονιμοποιηση

Περιοδικό υγεία

Περιοδικό Γυναίκα

Close up

Τύπος

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη