Ιατρείο, Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη:
2310 225 929
Ιατρείο, Κλινική Γένεσις:
2310 984 575

Πρότυπο κέντρο διερεύνησης και θεραπείας υπογονιμότητας

BLOG

Συμπτώματα εγκυμοσύνης μετά την εμβρυομεταφορά

Κατά τη διάρκεια των 2 εβδομάδων, δεν υπάρχουν “ειδικά” συμπτώματα εγκυμοσύνης.

Πολλές γυναίκες αναφέρουν την ύπαρξη μικρής ποσότητας αίματος 4 -5 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά. Αυτή μπορεί να σχετίζεται με την τρώση των τριχοειδών αγγείων κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης του εμβρύου, αλλά παρατηρείται μόνον σε ένα σχετικά μικρό αριθμό ασθενών. Η εμφάνιση μικρής ποσότητας αίματος δεν μπορεί να καθορίσει σίγουρα αν υπάρχει εγκυμοσύνη ή όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Πολλές γυναίκες επίσης αναφέρουν “πονάκια περιόδου” κατά τη διάρκεια των 14 ημερών. Αυτά προέρχονται από τις ωοθήκες, οι οποίες αναπόφευκτα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της λήψης των ωαρίων. Παράγεται έκκληση προσταγλαδινών και αυτό εκλαμβάνεται από τις γυναίκες σαν πόνος περιόδου. Άφοβα μπορεί να πάρετε Depon ή Panadol.

Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν “πρήξιμο” κυρίως στο στήθος. Αυτό όμως, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στη λήψη της προγεστερόνης η οποία προκαλεί κατακράτηση υγρών.

Συνεπώς, δεν υπάρχουν “ειδικά” συμπτώματα εγκυμοσύνης. Άλλωστε το έμβρυο είναι ακόμη πολύ μικρό για να προκαλέσει διάταση στη μήτρα και τα επίπεδα της χοριακής στο αίμα είναι ακόμη πολύ χαμηλά για να προκαλέσουν ναυτία και εμέτους.

Πρέπει όλοι μας περιμένουμε το αποτέλεσμα της χοριακής.

Τύπος – Άρθρα

articel

Μεγαλυτερη ηλικια

Τι ειναι η Εξωσωματικη Γονιμοποιηση

Περιοδικό υγεία

Περιοδικό Γυναίκα

Close up

Τύπος

Πρώτο ραντεβού μαζί μας

Ενημερωθείτε για το τι πρέπει να έχετε στο πρώτο ραντεβού και επιλέξτε πιθανή ημερομηνία

Εξωσωματική γονιμοποίηση Ζερβακάκου Γλυκερία  κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη